Svensk Filmindustri (SF) har tecknat ett flerårigt avtal med Pixlo att digitalisera, lagra och distribuera SF:s Home Entertainment-katalog till SF:s partners över hela världen. Detta inkluderar såväl VOD operatörer (tex. Netflix, iTunes, etc.) som Tv-kanaler.

Affären, som gäller från januari 2016, innebär att Pixlo kommer att hantera SF digitala distribution, både från SF:s egna produktioner och från SF:s internationella inköp. Pixlo kommer att ansvara för formatering, lagring och distribution till SF: s kunder i Skandinavien och runt om i världen.

Vi har valt Pixlo för att vi anser att de erbjuder den effektivaste och mest flexibla helhetslösningen för vår verksamhet samtidigt som de har ett stort fokus på kvalitet, vilket möjliggör för oss att ge bästa möjliga service åt våra partners. De har även en lång och framgångsrik bakgrund som leverantör åt vårt systerbolag SF Anytime, och vi ser stora möjligheter till synergier inom gruppen”, säger Head of Fulfilment på SF.

SF blir den första kunden att använda Pixlos nya ”Digital Supply Chain”-plattform. Plattformen är framtagen för att möta digitala distributörers krav på flexibla och skräddarsydda leveranslösningar och samtidigt kunna utnyttja stordriftsfördelarna i hanteringen av stora datamängder och härigenom erbjuda kostnadseffektiva lösningar.

Vi är mycket stolta över att SF har gett oss detta viktiga uppdrag. Upphandlings-processen var omfattande där SF ställt stora krav på leverantören. Att vi gick vinnande ur upphandlingen visar att vår ambition att bli Nordens ledande digital distributions-leverantör nu är på väg att realiseras”; säger Björn Isakson, VD för Pixlo AB.

 

Om:

AB Svensk Filmindustri,

SF grundades 1919 och är Nordens ledande Produktions och Distributions företag för film . SF har  huvudkontor i Stockholm och dotterbolag i Norge, Danmark och Finland. Företaget producerar filmad underhållning, TV och film, och är den ledande distributören av utländsk film i Norden. Svensk Filmindustri är en del av Bonnierkoncernen

Pixlo AB

Pixel AB grundades i november 2015 genom en sammanslagning av Mungo Digital AB och Vidino AB. Pixlo levererar kodnings-, lagrings- och distributionstjänster till många av de ledande underhållningstjänsterna i Norden; Svensk Filmindustri, C More, HBO Nordic, SF Anytime, TDC, Telia, Boxer, Magine, Cirkus, Warner Bros., för att nämna några.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta

Björn Isakson, VD Pixlo AB, +46 76-850 2050 info@pixlo.se

 

Category:
  Nyheter
this post was shared 0 times
 200