Mungo och Vidino går samman och bildar Pixlo

Pixlo blir Nordens ledande digitala transkoderings- och distributionsbolag för video on demand (VOD) . Mungo Digitals och Vidinos unika kompetenser inom transkodering gör att det nybildade Pixlo kan fortsätta sin starka tillväxt genom att erbjuda den Europeiska marknaden sina unika lösningar för VOD.

Mungo Digital AB och Vidino AB har levererat transkoderingstjänster till några av Nordens  ledande innehållstjänster så som C More, HBO Nordic, SF Anytime, TDC, Telia, Boxer, Warner Bros med flera.

Den Nordiska marknaden för online film- och TV-tjänster är idag världens mest konkurrensutsatta och har under de senaste åren varit testbänk för flera internationella VOD-tjänster. Mungo Digital och Vidino har levererat kostnadseffektiva lösningar med hög kvalitet till Play- och webb-TV-tjänster på denna marknad. Efter sammanslagningen är Pixlo unikt positionerat för att leverera transkoderings-, lagrings och distributionslösningar till ledande VOD-plattformar både i Norden och den växande europeiska marknaden.

”Vi på Mungo har varit imponerade av Vidinos tekniska nytänkande och tillsammans med Mungos produktionserfarenhet blir bolagen tillsammans ett oslagbart team”, säger Björn Isakson, VD på Pixlo.

”Mungo har ett väldigt stort kunnande inom videokodning och har byggt upp långvariga kundrelationer. Tack vare sammanslagningen får vi en stabil grund att stå på som möjliggör att vi kan revolutionera digital videobearbetning och distribution”, säger Patrik Littmann som nu blir CTO på Pixlo.

Category:
  Nyheter
this post was shared 0 times
 000